Dweilen met de kraan dicht

Aanbod cursussen en workshops


Dweilen met de kraan dicht is een nieuwe tweedaagse cursus, die ik sinds februari 2017 samen met mijn vrouw Caroline gratis geef.

Algemeen

  • Tenzij anders vermeld beginnen we om 10 uur (inloop vanaf 9:30 uur).
  • We lunchen rond 13 uur op basis van pot luck: iedereen neemt iets mee (biologisch, beter nog: Demeter of uit eigen tuin), dan is dat bij elkaar een feestmaal.
  • We proberen beide dagen rond 16 uur klaar te zijn.
  • Soms (als de locatie ook ‘s avonds beschikbaar is) is er een facultatief avondprogramma, een documentaire bijvoorbeeld, en eten we ook samen.
  • Als je je hebt aangemeld, ontvang je ongeveer twee weken van tevoren een mail met alle praktische informatie.
  • Je mag ook op de bonnefooi komen, maar dan kan het zijn dat er geen plek is.

Inhoud

Waarom zijn we met al onze kennis en techniek niet in staat om de wereldproblemen, zoals de sociale en ecologische instorting, voor eens en altijd op te lossen? Er lijken alleen maar nieuwe problemen bij te komen. Er zijn talloze vragen waar we mee worstelen. Hoe kan het dat de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt? Waarom is er honger in de wereld, terwijl we voor 13 miljard mensen voedsel produceren?

We willen wel verandering, maar willen we ook veranderen?

In deze cursus leer je met een holistische blik te kijken naar de crises in de wereld. Door middel van interactieve presentaties en oefeningen kom je meer te weten over systeemtheorie en ervaar je hoe het is om met een systemische blik naar de huidige problemen te kijken. We gaan samen op zoek naar verbanden tussen bijvoorbeeld economie, individualisering, klimaatverandering, regeldrift, geluk en biodiversiteitsverlies. Alles is met elkaar verbonden! Dat inzicht heeft gevolgen voor de manier waarop je uitdagingen aangaat. Samenwerken krijgt een geheel nieuwe betekenis.

Tijdens de cursus is er ruimte voor uitwisseling van gedachten, gevoelens en ervaringen. De collectieve wijsheid van de groep maakt elke cursus een unieke en leerrijke ervaring. Ook voor ons!

Meer weten? Lees ook eens dit artikeltje in ZOZ eens.

Deelnemers schreven:

Tineke Blommendaal: Een nieuwe koers


organiseren aanmelden komende cursussen


Andere cursussen en workshops

Cursus humisme
ook online!
[ meer info ]
Ondergronds gezwam
[ meer info ]
Composteren kun je leren
[ meer info ]
Voor wat hoort niks
[ meer info ]