Workshop Voor wat hoort niks

Aanbod cursussen en workshops


Ik geef deze gratis workshop sinds januari 2017. De lezing, die onderdeel uitmaakt van de workshop, geef ik sinds april 2016.

Algemeen
Deze workshop duurt ongeveer drie uur en bestaat uit twee delen:

  • Voor de pauze geef ik de lezing Voor wat hoort niks, waarin ik uitleg waarom ik niet meer werk voor geld en wat er mis is met de huidige economie.
  • Na de pauze een Pro Action Café zodat de deelnemers de nieuwe inzichten meteen kunnen gaan toepassen. Als de pauze rond etenstijd valt eten we op basis van pot luck (iedereen neemt iets mee (biologisch, beter nog: Demeter of uit eigen tuin) en dat delen we).

Inhoud
Geld belemmert ons in ons denken. We kunnen geen beslissingen meer nemen zonder meteen na te denken over de financiële consequenties. Daardoor doen wij niet meer wat we werkelijk willen, maar waar we geld mee kunnen verdienen. Maar de Aarde heeft onze hulp hard nodig. We moeten leren nadenken over ecologische haalbaarheid en doen wat ons hart ons ingeeft.
De economie staat niet meer in dienst van de mens, de mens staat in dienst van de economie. Wat kunnen we daar zelf aan doen? Na de lezing gaan we daar in groepjes over nadenken.


organiseren aanmelden komende cursussen


Andere cursussen en workshops

cursus humisme
[ meer info ]
ook online!
cursus Ondergronds gezwam
[ meer info ]
workshop Dweilen met de kraan dicht
[ meer info ]
workshop Composteren kun je leren
[ meer info ]
Deel deze pagina (deze buttons bevatten geen trackers):