Het einde van de regenboog

20 september 2023

Stel je voor: in het westen een strak blauwe lucht en in het oosten een fikse regenbui die van geen wijken weet. De zon staat laag in het westen, want het is al avond. Het perfecte recept voor een regenboog die haar weerga niet kent. Soms zelfs een dubbele regenboog, soms met overtallige bogen.

Je moet erbij geweest zijn om de intensiteit te kunnen bevatten, maar de foto's geven wel een idee.

Het bijzondere van een regenboog is, dat zij er niet werkelijk is. Op de foto's zie je dat zij het water raakt, maar dat zij hierin niet weerspiegeld wordt. Wij waren dan ook de enigen die deze regenboog zagen, want als je ergens anders bent, zie je een andere regenboog.

Al met al hebben we ongeveer drie kwartier staan kijken. Telkens zag ze er weer anders uit. Bovendien was het voor ons de eerste keer dat we het einde van een regenboog zagen. Het gaf ons een diep gevoel van hoop.

Eenmaal thuis besloten we een foto van deze regenboog te gebruiken voor een artikel dat we samen schreven en dat vandaag in het allerlaatste Permacultuur Magazine verschijnt: Een boodschap van hoop. Dat leek ons toepasselijk.

Deze blog elders op internet

Fb Facebook

Lees verder
Vorige blog:
Verstilling
Volgende blog:
Stromend water