Over deze site

Illustraties

De prachtige illustraties op deze website zijn door Lotte Klaver gemaakt. De originelen kun je op deze pagina downloaden. Ook maakte ze prachtige flyers.

Content Management System (CMS)

Ik heb deze site gebouwd met de volgende software:

Ik heb hiertoe een eigen plugin geschreven op een tweedehands Lenovo Thinkpad T460 met Ubuntu MATE waarop ik Atom heb geïnstalleerd. Deze haalt de gegevens uit de database en geeft deze automatisch weer op de juiste plek op de website en genereert automatisch alle kaartjes, geschiedenis, agenda, overzicht van artikelen en dergelijke.

Privacy

Ik ben gesteld op mijn privacy en ik hoop dat dat voor jou ook geldt. Ik verzamel zo min mogelijk gegevens en bewaar deze zo kort mogelijk. Mijn privacybeleid, met tips om je eigen privacy te vergroten, kun je hier lezen.

Energieverbruik

De website wordt gehost door Greenhost. Uiteraard gebruikt Greenhost groene stroom, maar ze gebruiken ook 70% energiezuinigere apparatuur en open source software.

Dataverkeer

De gegevens die vanuit jouw browser naar deze website verstuurd worden, worden door Let’s Encrypt versleuteld zodat ze niet onderweg onderschept kunnen worden. Om zo min mogelijk opslagruimte en dataverkeer te verbruiken heb ik ShortPixel Image Optimizer geïnstalleerd. De website laadt daardoor ook een stuk sneller. Het gebruik van de plugin is gratis en hij werkt geheel automatisch.