Permacultuurcursus, blok 3

Deze cursus duurt vier dagen.

Illustratie

Permacultuur Centrum Nederland organiseert een permacultuurcursus die bestaat uit drie blokken. Elk blok omvat vier dagen met afwisselend oefeningen en theorie. Om het tweede en/of het derde blok te volgen is het noodzakelijk dat je het eerste blok hebt afgerond.

Het eerste blok is een introductie tot permacultuur. We gaan in dit blok in op de beginselen van systeemdenken, de ethische principes, de ontwerpprincipes, de co-evolutie van het leven op Aarde en de geschiedenis van de mensheid en de landbouw. Ik geef dit blok samen met René Röell.

Het tweede blok gaat over fysieke systemen zoals bodem, planten, plantgemeenschappen, voedselbossen, wonen en bouwen. Dit blok wordt gegeven door Manon Best en Jan Schenk. Ik ben gastdocent op dag 1 (bodem) en 2 (bomen).

Dit derde blok gaat over de sociale systemen en economie: hoe kunnen we organiseren op basis van vertrouwen, hoe we gezondheid in een systeem krijgen, hoe we van een economie van schaarste naar een economie van overvloed kunnen overgaan. Dit blok wordt gegeven door Caroline Siepman en René Röell. Ik ben gastdocent op dag 3 (economie).

Meer weten? Kijk op de website van Permacultuur Centrum Nederland.


Ik geef deze cursus nog op de volgende plekken:

vrijdag 15 mei 2020: Arnhem
organisatie: Permacultuur Centrum Nederland, locatie: Stadstuin Kweekland
details geannuleerd

 Organiseren
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!