Mycorrhizale schimmels hebben hun sporen wel verdiend

Op 20 november 2020 verschijnt bij uitgeverij Jan van Arkel de opvolger van Het Bodemvoedselweb. Het boek heet Mycorrhizale schimmels en is een vertaling van Teaming with Fungi uit 2017. Het gaat over de onmisbare samenwerkingen tussen planten en schimmels., mycorrhizae. Steeds meer mensen weten van het bestaan van mycorrhizale schimmels. Ze worden dan ook steeds vaker ingezet, maar helaas niet altijd met het gehoopte resultaat.

Wil je meer weten over de ongelofelijke dingen die deze schimmels kunnen in samenwerking met planten? Wat de voorwaarden zijn voor een gezonde symbiose? Waarom ze zo onmisbaar zijn om gezonde planten te krijgen, een gezonde biosfeer?

Wil je leren hoe ze kunt inzetten in jouw tuin of bedrijf? Er zitten hoofdstukken in die speciaal voor de landbouw zijn, voor de tuinbouw, voor de boomteelt, voor hydrocultuur en voor grasmatten. Ook is er een hoofdstuk over hoe je ze zelf kunt vermeerderen. Dit boek geeft je de handvatten om het beste uit deze nuttige organismen te halen.

Voorinschrijving is mogelijk. Als je het boek nu bestelt betaal je €22,50 in plaats van €24,95. Het boek ontvang je rond 20 november.

Mycorrhizale schimmels hebben hun sporen wel verdiend

Auteur: Jeff Lowenfels
Vertaling: Marc Siepman
Redactie: Caroline en Marc Siepman
Uitgeverij Jan van Arkel, 2020
ISBN: 9789062240623