Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen

Auteur: Jeff Lowenfels
Vertaald in september 2021
Originele titel: Teaming with Fungi

Op 17 september 2021 verscheen bij Vonk Uitgevers (voorheen uitgeverij Jan van Arkel) de opvolger van Het Bodemvoedselweb. Het boek heet Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen en is een vertaling van Teaming with Fungi van Jeff Lowenfels uit 2017. Het gaat over de onmisbare samenwerkingen tussen planten en schimmels, mycorrhizae genoemd. Steeds meer mensen weten van het bestaan van mycorrhizale schimmels. Ze worden dan ook steeds vaker ingezet, maar helaas niet altijd met het gehoopte resultaat.

Wil je meer weten over de ongelofelijke dingen die deze schimmels kunnen in samenwerking met planten? Wat de voorwaarden zijn voor een gezonde symbiose? Waarom ze zo onmisbaar zijn om gezonde planten te krijgen, en een gezonde biosfeer?

Wil je leren hoe ze kunt inzetten in jouw tuin of bedrijf? Er zitten hoofdstukken in die speciaal voor de landbouw, tuinbouw, boomteelt en bosbouw, hydrocultuur en beheerders van grasmatten zijn geschreven. Ook is er een hoofdstuk over hoe je de schimmels zelf kunt vermeerderen. Dit boek geeft je de handvatten om het beste uit deze nuttige organismen te halen.

Recensies

Logo groeneboekenshop.nl

Je kun het boek via Groeneboekenshop.nl bestellen.

Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen

Auteur: Jeff Lowenfels
Vertaling: Marc Siepman
Redactie en eindredactie: Caroline Siepman
Vonk Uitgevers, 2021
ISBN: 9789062240623

Als je het boek via groeneboekenshop.nl bestelt, houdt de uitgever er het meeste aan over en krijg ik er een provisie over. Het boek is in principe bij elke boekhandel in Nederland en België te bestellen en daarnaast online te bestellen (en soms af te halen in de winkel) bij een groot aantal verkooppunten.