Mycorrhizale schimmels

Auteur: Jeff Lowenfels
Vertaald in juli 2021
Originele titel: Teaming with Fungi

In 2021 verschijnt bij uitgeverij Jan van Arkel de opvolger van Het Bodemvoedselweb. Het boek heet Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen en is een vertaling van Teaming with Fungi uit 2017. Het gaat over de onmisbare samenwerkingen tussen planten en schimmels, mycorrhizae genoemd. Steeds meer mensen weten van het bestaan van mycorrhizale schimmels. Ze worden dan ook steeds vaker ingezet, maar helaas niet altijd met het gehoopte resultaat.

Wil je meer weten over de ongelofelijke dingen die deze schimmels kunnen in samenwerking met planten? Wat de voorwaarden zijn voor een gezonde symbiose? Waarom ze zo onmisbaar zijn om gezonde planten te krijgen, en een gezonde biosfeer?

Wil je leren hoe ze kunt inzetten in jouw tuin of bedrijf? Er zitten hoofdstukken in die speciaal voor de landbouw, tuinbouw, boomteelt en bosbouw, hydrocultuur en beheerders van grasmatten zijn geschreven. Ook is er een hoofdstuk over hoe je de schimmels zelf kunt vermeerderen. Dit boek geeft je de handvatten om het beste uit deze nuttige organismen te halen.

Logo groeneboekenshop.nl

Voorinschrijving is mogelijk. Het boek ontvang je zodra het beschikbaar is.

Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen

Auteur: Jeff Lowenfels
Vertaling: Marc Siepman
Redactie: Caroline en Marc Siepman
Uitgeverij Jan van Arkel, 2021
ISBN: 9789062240623