Het Bodemvoedselweb

Auteur: Jeff Lowenfels en Wayne Lewis
Vertaald in juni 2014
Originele titel: Teaming with Microbes – The Organic Gardener’s Guide to the Soil Food Web

Leestijd: ongeveer twee minuten

Alle kleine beestjes helpen

Sinds juni 2014 is Teaming with Microbes in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel Het Bodemvoedselweb – Alle kleine beestjes helpen. Je leert heel veel over wat al die kleine beestjes voor jou kunnen betekenen en hoe je ze nog beter kunt inzetten zodat je zelf minder hoeft te doen. Waarom zou jij slakken gaan rapen als er nematoden zijn die dat voor hun plezier doen? Waarom zou je chemicaliën gebruiken als er schimmels en bacteriën zijn die veel beter ziekten kunnen bestrijden?

Eigenlijk zijn alle problemen die je in de tuin ervaart terug te voeren op hoe jij voor de bodem zorgt. Dus dat betekent dat de oplossingen heel dichtbij liggen. Je hebt een klein beetje kennis nodig om tot goede resultaten te komen – en die kennis vind je in dit boek.

Op groeneboekenshop.nl staan een paar voorbeeldpagina’s.

'Alle kleine beestjes helpen' en 'Alle beestjes helpen' zijn sinds het verschijnen van dit boek op verschillende plekken opgedoken. Bijvoorbeeld op de jurk van Marianne Thieme en de bijbehorende campagne van de Partij voor de Dieren, een campagne voor het behoud van insecten van Natuurmonumenten, de webshop van WNF.

Recensies

Als je ergens anders een boekbespreking tegenkomt (of hebt geschreven) hoor ik dat graag.

Errata

De fouten en foutjes die door de lezers zijn gevonden en doorgegeven verzamel ik op de errata-pagina. Heb je ook een fout(je) gespot? Mail even naar , dan zet ik hem erbij. Bedankt vast!

Gegevens

Titel: Het Bodemvoedselweb
Ondertitel: Alle kleine beestjes helpen
Auteurs: Jeff Lowenfels en Wayne Lewis
Vertaling: Marc Siepman
Redactie: Caroline Siepman-van den Berg en Marc Siepman
Uitgever: Jan van Arkel
ISBN: 9789062245345
Jaar van verschijnen: 2014
Aantal pagina’s: 240

Verkooppunten

Als je het boek via groeneboekenshop.nl bestelt, houdt de uitgever er het meeste aan over en krijg ik er een provisie over. Het boek is in principe bij elke boekhandel in Nederland en België te bestellen en daarnaast online te bestellen (en soms af te halen in de winkel) bij een groot aantal verkooppunten. Het boek is ook te leen bij de bibliotheek.