Rust en schoonheid

20 januari 2023

Mijn broer is nogal een Noorwegenganger. Ik ben nooit noordelijker geweest dan Terschelling. Daniël's terugkerende smeekbede is dan ook: ga nou mééhéé!

Hij is laaiend enthousiast over Jotunheimen. En terecht natuurlijk. Ik ben zelf ook heel erg toe aan echt wilde natuur. In veel landen is alles ontsloten en hebben de mooiste plekjes een parkeerplaats en busverbinding. Ik wil samen met Caroline en onze zoon juist met de tent op de rug gaan wildkamperen. Ultieme rust en schoonheid alom.

Een tijdje geleden zegden we toe. Maar nu komt het allemaal toch wel een beetje op ons af: flink trainen, spullen kopen en de reis uitzoeken. De nieuwe veerpont maakt de reis wat haalbaarder voor ons. En vorig jaar hebben we al wat spullen gekocht, omdat we naar Luxemburg gingen. Maar nieuwe slaapzakken met een binnenzak zijn een must. Warme kleding ook. Mijn schoenen moeten nog herzoold worden.

Maar juist nu zijn onze inkomsten historisch laag -- en het zijn ook geenszins goedkope tijden. Ik ben een boek aan het schrijven en kennelijk kwam een aanzienlijk deel van de giften naar aanleiding van een lezing of cursus. Die vallen nu ineens weg.

Daarom zijn extra giften bijzonder welkom. Het is niet mijn gewoonte om er om te vragen, maar het helpt mij enorm om te weten dat een groep mensen ook echt zit te wachten op het boek dat ik aan het schrijven ben. Dan kan ik er de rust voor vinden en het gevoel dat ik toch weer een cursus of lezing moet geven, met een gerust hart negeren.

Willen jullie helpen deze droom waar te maken? Dat kan op veel manieren. Wellicht heb je spullen die we mogen lenen (kleding is wellicht lastig, we zijn klein van stuk). Een tent, schoenen, rugzakken en matjes hebben we. Wellicht heb je bespaartips voor de reis, geen idee. Ik laat de synchroniciteit hier maar even haar werk doen.

Foto: Daniël Siepman

Deze blog elders op internet

Fb Facebook

Lees verder
Vorige blog:
Gratis mee te nemen
Volgende blog:
Tijd