Branden in Australië

3 januari 2020

Onderstaande tekst schreef ik naar aanleiding van dit artikel.

Bosbrand

Vierenhalf miljoen hectare in de brand. Een half miljard dieren dood. Nee, dit is geen natuurramp. Hoewel de mens natuur is, zijn de waanbeelden waarmee we onze destructieve cultuur verdedigen dat niet.

Geef ruimte aan je rouw. Rouw is liefde waar je nergens mee terechtkunt, laat die liefde de weg wijzen naar een mooiere wereld. Laten we samen een nieuwe cultuur vormen waarin we ons niet meer laten leiden door overheden die niet weten waar ze mee bezig zijn, omdat ze alleen maar kijken naar cijfertjes op papier. Laat je leiden door je hart. Kijk liefdevol naar wat er nog over is van deze planeet en bescherm dit met liefde.

Natuurlijk voel je ook angst, maar laat je daar niet door leiden. We moeten niet vechten of vluchten, we moeten ons weer verbinden. Ja, wat er gebeurt is apocalyptisch, maar 'apocalyps' betekent openbaring: als we onze ogen ervoor openen, kunnen de gebeurtenissen een katalysator zijn voor echte verandering. En die is onherroepelijk in gang gezet. We hebben alleen een cultuur nodig die verandering voedt, in plaats van tegenhoudt. En dat kunnen we alleen samen.

Deze blog elders op internet

Fb Facebook

Lees verder
Vorige blog:
Onkruid
Volgende blog:
Gezondheid