Bedankt allemaal!

15 juni 2023

Dankzij jullie zijn we volgende maand op vakantie in Noorwegen. Jotunheimen, om precies te zijn. We hebben alle treinen en bussen geboekt, het voedsel en de benodigde gear is in huis. We hebben getraind met bepakking, weliswaar in de afwezigheid van bergen.

Hoe kom je in Jotunheimen? Simpel: je pakt de trein naar Hengelo, de trein naar Rheine, de trein naar Emden Hauptbahnhof, half uur lopen naar Aussenhafen, de boot naar Kristiansand, wegens werkzaamheden de trein naar Kongsberg, de bus naar Asker en dan weer verder in de trein naar Oslo. Vanaf daar gaat er een rechtstreekse bus naar Øvre Årdal. En dan loop je zo Jotunheimen in.

Dan begint het echte werk natuurlijk pas. Bergje op, bergje af. Tentje opzetten, slapen zonder duisternis, tentje afbreken en weer bergje op, bergje af. Ik denk niet dat het mij lukt om met minder dan 20 kilo te gaan lopen. Caroline en Timo mikken ieder op 15. Broer Daniël loopt met 18. Gelukkig is een significant deel van de bagage voedsel, dus elke dag loopt het weer wat lichter.

De eerste echte wandeldag is tevens mijn vijftigste verjaardag: ik reken op gevriesdroogde appeltaart met oploskoffie. En een ballonvaart over Jotunheimen.

We lopen van Øvre Årdal in het zuiden naar Gjendesheim in het oosten. Minimale afstand: 68 km. We hebben 13 dagen, dus dat is ruim 5 kilometer per dag. Me dunkt dat we dan nog tijd en energie hebben voor een flinke omweg via de Galdhøpiggen (2.469 meter) en de Glittertind (2.452 meter), de twee hoogste toppen van Noorwegen. Op het laatst, met de lichtste bagage en de meeste training, kunnen we dan de populaire Bessegen-bergkam lopen (die jaarlijks door 40.000 mensen wordt gelopen, voornamelijk in juli en augustus).

En dan weer het hele riedeltje de andere kant op, zodat we na drie weekjes vakantie kapot maar voldaan thuiskomen. En dat allemaal dankzij jullie!

Deze blog elders op internet

Fb Facebook

Lees verder
Vorige blog:
Vingertjes wijzen
Volgende blog:
Delen van de schoonheid