Bodem in Balans

Auteur: Website Phil Nauta
Vertaald in april 2015

Eind maart 2015 verscheen het tweede boek dat ik heb vertaald: Bodem in Balans, de Nederlandse vertaling van Building Soils Naturally van Phil Nauta. In juni 2014 verscheen Het Bodemvoedselweb, de Nederlandse vertaling van Teaming with Microbes van Jeff Lowenfels en Wayne Lewis.

Hoewel het onderwerp niet geheel toevallig ook de bodem is, is het toch een heel ander boek. Het vertrekt ook vanuit de gedachte dat in een dode bodem niets kan groeien. Het gaat vervolgens dieper in op de manier waarop je dat bodemleven niet alleen terug kunt krijgen, maar optimaal kunt verzorgen door de voedingsstoffen in de bodem in balans te brengen. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van gewassen waar weer voedingsstoffen in zitten, want met de voedingsstoffengehaltes is het triest gesteld.

Er is veel te doen om gezonde voeding de laatste tijd. Een gezonde bodem is de basis van gezonde voeding. Zonder een gezonde bodem geen gezonde mensen. Dit boek komt wat dat betreft precies op het juiste moment.

Recensies

Gegevens

Titel: Bodem in Balans
Ondertitel: Gezonde planten in een gezonde tuin
AuteurPhil Nauta
Vertaling: Marc Siepman
Redactie en bewerking: Caroline Siepman en Marc Siepman
Uitgever: Jan van Arkel
ISBN: 9789062245369
Jaar van verschijnen: 2015
Aantal pagina’s: 288

Errata

De fouten en foutjes die gevonden zijn verzamel ik op de errata-pagina. Heb je ook een fout(je) gespot? Mail even naar , dan zet ik hem erbij. Bedankt vast!

Verkooppunten

Als je het boek via groeneboekenshop.nl bestelt, houdt de uitgever er het meeste aan over en krijg ik er een provisie over. Het boek is in principe bij elke boekhandel in Nederland en België te bestellen en daarnaast online te bestellen (en soms af te halen in de winkel) bij een groot aantal verkooppunten. Het boek is ook te leen in de bibliotheek.