Recensie: The Earth Care Manual

Recensie: The Earth Care ManualThe Earth Care Manual legt heel wat gewicht in de schaal. Letterlijk, want hij weegt 1800 gram en telt dan ook 480 stampvolle bladzijden (want hij is bijna A4 formaat!). Maar figuurlijk ook, want hij bevat een schat aan informatie. Het vergt dan ook wat doorzettingsvermogen om het gehele werk te lezen, maar het is absoluut de moeite waard. Het is onwaarschijnlijk dat er ooit een Nederlandse vertaling komt, dus heb ik een vertaling gemaakt van alle planten, bomen en ongewervelden die in het boek voorkomen zodat het makkelijker doorleest. De moeilijke termen staan in de woordenlijst (aanvullingen zijn welkom).

Wil je duurzaam gaan leven? Dan zijn de inzichten in dit boek de belangrijkste basis. De ethiek die ten grondslag ligt aan permacultuur, mits volledig begrepen en gevoeld, zorgt voor een intrinsieke motivatie om beter voor de Aarde te zorgen. De titel had dan ook niet beter gekozen kunnen worden. Het boek besteedt aandacht aan alle aspecten van permacultuur. Nergens gaat het zo diep in op de stof dat je er meteen alles van weet, maar alle overwegingen die je moet maken voordat je ergens aan begint wel. En als je een keuze hebt kunnen maken voor bijvoorbeeld natuurlijk bouwen, dan kun je aan de hand van de geleerde principes een weloverwogen keuze maken voor bepaalde materialen en welke boeken je nog meer moet lezen.

Blader door het boek op Google Books en als je overtuigd bent, bestel het via Green Shopping. Je krijgt dan de tweede druk, die gereviseerd en bijgewerkt is.

Titel: The Earth Care Manual – A Permaculture Handbook For Britain and Other Temperate Climates
Auteur: Patrick Whitefield
Uitgever: Permanent Publications
Aantal pagina’s: 480
Taal: Engels
ISBN-13: 9781856230216

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!