Crowdfunding cursus Roemenië

Provision is een boerderij en leercentrum voor agro-ecologie en geweldloosheid in Alunişu (Transsylvanië, Roemenië). Van 1 tot en met 5 juli 2020 geeft Marc Siepman daar voor de tweede maal de cursus The solutions are in the soil. In 2019 beviel het alle betrokkenen zeer goed! Zo goed, dat we het in 2020 opnieuw willen doen en zelfs wat grootser.

Graag willen we aan 15 tot 20 deelnemers de kans geven meer te leren over het bodemleven. Daarnaast willen we meegeven hoe je deze kennis in de praktijk toepast. Deze kennis is van groot belang in Roemenië omdat daar de biodiversiteit (planten, insecten, bodemleven) nog uitzonderlijk hoog is, maar helaas ook, net als in Nederland, snel aan het verminderen is. De kennis die Marc deelt over de bodem is in Roemenië nauwelijks beschikbaar en daarom willen wij juist hier een voor Roemenen betaalbare vijfdaagse cursus aanbieden, waarbij de maaltijden, overnachtingen en een excursie naar de bergen bij de prijs zijn inbegrepen.

In dit filmpje legt Lars Veraart van Provision uit waarom de cursus zo belangrijk is:

Met deze cursus willen we bijdragen aan het ontstaan van een bodembeweging in Oost-Europa.

Om het avontuur mogelijk te maken hebben we 2000 euro nodig. Hiermee zijn alle kosten gedekt en blijft er ook nog wat over om het werk van Provision en Marc mogelijk te maken. Voor de Roemeense deelnemers is een eigen bijdrage van gemiddeld 50 euro haalbaar, maar daarmee komen we niet aan het benodigde bedrag.

Op 9 februari 2020 hebben we het streefbedrag bereikt! Bedankt allemaal!

Voor deze cursus willen we 1500 euro crowdfunden (de rest komt van de deelnemers). Hoe meer geld we in Nederland ophalen, hoe minder de Roemenen hoeven te betalen.

Wil je een donatie doen? Dat is heel fijn! Als 30 mensen 50 euro geven, zijn we er al. Als je minder wilt geven, is dat natuurlijk ook zeer welkom.

Mocht de cursus niet doorgaan (door gebrek aan donaties en/of deelnemers), dan storten we de donaties weer terug.

[wpcdt-countdown id=”5336″]


Doneren via overboeking

Je kunt je donatie overmaken naar Marc:

  • Tenaamstelling: M. Siepman, Deventer
  • IBAN: NL94ASNB0707761328
  • Swift/BIC: ASNBNL21
  • o.v.v. ‘Donatie Soil Course

Je kunt je donatie (dit kan gewoon in euro’s) ook meteen overmaken naar Provision:

  • Tenaamstelling: Asociatia Provision Transylvania
  • IBAN: RO17BTRLEURCRT0492346201
  • Swift/BIC: BTRLRO22XXX
  • o.v.v. ‘Donatie Soil Course

Impressie van de cursus in 2019

Ben je benieuwd hoe het vorig jaar was? Hieronder vind je een impressie van de editie van 2019, met een paar reacties van deelnemers: