Mijn plannen voor 2022

2 november 2021

Als ik in mijn agenda voor 2022 kijk, valt mij op dat er nog bijna niets in staat. Normaliter zou ik me misschien zorgen maken, maar ik vind het eigenlijk een heerlijk idee. Na meer dan vijfhonderd lezingen, cursussen en workshops door heel Nederland en Vlaanderen gegeven te hebben, lijkt er ruimte te komen voor bezinning. Deze snel veranderende tijden vragen daar om, en ik wil daar graag gehoor aan geven.

Bezinning vraagt aandacht, tijd en diep contact met anderen. Bezinning vraagt rust, groen en een inspiratievolle omgeving. Ik wil hiernaar op zoek gaan. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties op mijn plannen!

  • In 2022 wil ik veel vaker gaan wandelen en minder lezingen geven. Ik denk hierbij aan een of twee keer per week.
  • Elke wandeling kan weer een ander doel hebben: stilte, bewustwording, excursies met informatie, afval rapen, verbinding, …
  • Via mijn blog wil ik proberen telkens inzichten te delen die ik heb opgedaan tijdens een bezinningswandeling.

Andere plannen omvatten onder andere:

  • Meer te gaan lezen. Er staan nog zoveel prachtige boeken in de kast.
  • Het opnemen van pod- en/of vidcasts met interessante mensen. Het zijn niet zozeer interviews, meer gesprekken.
  • Een soort documentaire over systeemdenken.
  • Als ik echt de geest krijg, wil ik een boek schrijven. Momenteel vind ik er de rust niet voor.
  • Parallel aan de wandelingen zou ik graag een gemeenschap vormen die de behoefte deelt om ergens samenvoorzienend te gaan leven.
  • Samen met Caroline Siepman 'Vertragen om te versnellen' geven: een tweedaagse workshop waarin we de tijd nemen om gezamenlijk een manier van denken en doen te ontdekken die past bij de manier waarop het leven op Aarde het leven op Aarde mogelijk maakt.

Het wordt na acht jaar hoog tijd dat ik mijzelf de ruimte gun om alles op een rijtje te kunnen zetten. Ook ik haal een te groot deel van mijn zelfwaardering uit hoe hard ik werk. Stom, want eigenlijk vind ik dat we onze zelfwaardering moeten halen uit hoe dicht we bij onszelf kunnen komen. Voor mij moet 2022 daarom draaien: de verbinding met mezelf versterken en daarmee ook die met anderen.

Deze blog elders op internet

Fb Facebook

Lees verder
Vorige blog:
We hebben een keuze
Volgende blog:
Superhelden