Leven in een web van onderlinge afhankelijkheid

16 mei 2024

We (Caroline, Timo en ik) leven nu 10 jaar volledig in de geefeconomie. We geven en ontvangen onvoorwaardelijk, waardoor de overvloed weer voelbaar wordt en alles gaat stromen. Dat is op zich altijd goed gegaan. Een paar keer hebben we wat extra aandacht gevraagd aan de manier waarop wij leven, omdat het soms even niet vanzelf gaat.

Dit is een van die momenten.

Op 1 september 2022 kondigde ik aan dat ik ging verpoppen. Ik ben toen minder lezingen gaan geven en meer gaan schrijven. Eerst blogs, maar later werd dat een boek. We zijn nu in de laatste fase van het boek dat ik aan het schrijven ben. Caroline is flink aan het redigeren geslagen, terwijl ik nog verder schrijf. Samen proberen we een goede structuur te vinden. Er gaat nog wel een aantal maanden werk in zitten, maar er zit schot in de zaak. De titel is bekend: Een web van onderlinge afhankelijkheid. De cover is nog in de maak (wat je ziet is een eerste concept). Voor de volledigheid: het boek is natuurlijk ook onvoorwaardelijk te ontvangen. 

Het laatste jaar ontvangen we aanzienlijk minder donaties, ik vermoed doordat we minder lezingen en cursussen geven en ik niet meer blog. Daarnaast zijn de prijzen van eigenlijk alles flink gestegen. Op mijn website heb ik een thermometer gemaakt die inzicht geeft in hoeveel we ontvangen hebben en wat we nodig hebben. Die ziet er op het moment niet gunstig uit. 

Voor ons is het natuurlijk het fijnst als een grote groep mensen maandelijks een klein bedrag geeft. Dan kan iemand ook weer stoppen zonder dat we in de problemen komen. Op dit moment geven 22 mensen maandelijks een gift, in 2020 waren dat er 44. We zijn natuurlijk ook blij met en dankbaar voor eenmalige donaties. Als het lukt om de thermometer op 100% te krijgen, zou dat een mooie aanwijzing zijn dat alles mogelijk is in een web van onderlinge afhankelijkheid.

Voor meer informatie over het waarom en hoe, kijk onder Giften.

Deze blog elders op internet

Fb Facebook | Li LinkedIn

Lees verder
Vorige blog:
Dankbaarheid
Volgende blog:
Wat is jouw eudaimon?