Een nieuw normaal

18 december 2020

De melkweg

Het was een raar jaar, voor iedereen wel denk ik. Hopelijk heeft 2020 iedereen nieuwe inzichten gebracht en kunnen we vooruit naar een nieuw normaal. Een normaal waarin we ons weer gaan verbinden op alle denkbare niveaus. Waarin we inzien dat het bestrijden en verbieden van wat we niet willen niet werkt en ook nooit zal werken; dat controle een illusie is. Waarin we inzien dat verschillende denkbeelden voort kunnen komen uit dezelfde behoeftes. Waarin we niet meer proberen anderen onze wil op te leggen, waarin we echt onszelf mogen zijn. Waarin we de omstandigheden gaan creëren waarin mensen, dieren, microben en planten kunnen floreren, zodat de diversiteit hersteld wordt en de gezondheid en veerkracht terugkeren. Waarin we kunnen verstillen. We uren naar de sterrenhemel kunnen kijken. Waarin we weer leren om naar ons hart te luisteren, we weer met liefde naar de wereld kijken.

Een nieuw normaal waarin we ons thuisweten: een diep gevoel van thuishoren, met kennis van het eetbare landschap waar we een intrinsiek onderdeel van zijn geworden. Waar we veilig kunnen drinken uit de beek, diep kunnen ademen en we de angst voor de natuur definitief achter ons hebben gelaten – omdat we in zijn gaan zien dat we zelf natuur zijn. Een nieuw normaal waarin we weten dat we onderling afhankelijk zijn.

Dat is wat een revolutie van liefde inhoudt. Het omarmen van wat er is, het herstellen van relaties, alles als levend en intelligent zien, als sacraal.

Ze lijkt misschien verder weg dan ooit, maar die mooiere wereld ligt al klaar. Hoe meer de huidige wereld doordraait, hoe meer mensen haar weten te vinden. Iedereen kan meebouwen. Iedereen is welkom.

Ik wens jullie veel liefde toe in 2021.

Deze blog elders op internet

Fb Facebook

Lees verder