Persbericht cursussen

Op deze pagina vind je persberichten voor de cursus humisme en de workshop Composteren kun je leren.

Bij gebruik van de foto een link toevoegen naar www.lottestekelenburg.nl en bij gebruik van een illustratie een link toevoegen naar www.lotteklaver.nl.

foto Marc   Illustraties Lotte


Cursus humisme in [vul plaatsnaam in]

Op [datum] geeft Marc Siepman een cursus over de bodem. Siepman, zelfbenoemd ambassadeur van het bodemleven, geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen zijn cursus humisme. Humisme is leven met inachtneming van alles wat ondergronds leeft.
Marc Siepman heeft twee boeken vertaald over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014) en Bodem in Balans (2015). In de cursus behandelt Siepman de belangrijkste elementen uit beide boeken. Aan het eind van de dag heeft de deelnemer veel geleerd over het belang van de bodem en voelt hij of zij zich geïnspireerd om met deze informatie praktisch aan de slag te gaan. De bodem wordt wereldwijd op grote schaal mishandeld en uitgeput. Dit heeft zijn weerslag op de gewassen die geteeld worden, maar ook op de gezondheid van mens en dier. Daarnaast lijdt het klimaat eronder (en lijdt de bodem weer onder het veranderende klimaat) en hebben we steeds meer last van milieuvervuiling en ondervinden we overlast van water – soms is er te veel, soms is er te weinig. Allemaal complexe vraagstukken die niet verbonden lijken te zijn, maar dat is slechts schijn. Al deze problemen hebben een gemene deler: de bodem. Als we beter met onze bodems om leren gaan, zullen de problemen ofwel verminderen, ofwel geheel verdwijnen.
De cursus wordt gegeven in [adres]. De cursus is van 10 tot 16 uur. Deelname is gratis, met de mogelijkheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage na afloop. De lunch is op basis van pot luck: iedereen neemt wat mee, wat tezamen een heel divers feestmaal vormt.
Meer informatie kunt u vinden op marcsiepman.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor deze en andere cursussen.


Workshop ‘Composteren kun je leren’ door Marc Siepman

Op [datum] geeft Marc Siepman de workshop ‘Composteren kun je leren’. Siepman geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen op donatiebasis zijn cursussen over de bodem. Hij vertaalde twee boeken over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014) en Bodem in Balans (2015). 
Eigenlijk is composteren heel makkelijk, want het bodemleven doet het meeste werk. Toch is er heel wat over te vertellen. Want hoe zit het ook alweer met de koolstof-stikstofhouding? Wat is nou groen en wat is nou bruin? Is hete compost beter dan koude compost? Hoe maak je wormencompost? Wat mag er wel en wat mag er niet op de composthoop? Wat moet je doen als het misgaat? Zijn er nog andere mogelijkheden naast composteren? Allemaal vragen waarop het antwoord tijdens deze workshop aan bod komt. Gedurende de lezing is er ruimte om vragen te stellen. Na de lunch gaan we buiten een composthoop opzetten.
De workshop wordt gegeven in [naam locatie, adres, plaatsnaam]. De workshop begint om [begintijd] uur en zal rond [eindtijd] afgelopen zijn. Deelname is gratis, met de mogelijkheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage na afloop. De lunch is op basis van pot luck: iedereen neemt wat mee, wat tezamen een heel divers feestmaal vormt.

Meer informatie kunt u vinden op marcsiepman.nl en [andere website].
Aanmelden kan via [e-mailadres, telefoonnummer of website].

Deel deze pagina (deze buttons bevatten geen trackers):