Lust jij plastic soep?

Aanbod lezingen


Deze lezing duurt ongeveer een half uur

Elke minuut verdwijnt er een vrachtwagen vol plastic in de oceanen. Steeds meer mensen gaan in hun vrije tijd afval oprapen, omdat ze in zijn gaan zien wat een enorme impact plastic heeft. Vogels, schildpadden, walvissen – steeds meer dieren krijgen plastics in hun maag of raken er in verstrikt. Niet alleen de natuur is het slachtoffer – en wijzelf zijn ook natuur. Inmiddels zitten er microplastics in regenwater, zeezout, de lucht die we inademen en in ons voedsel en water.

Hoe kunnen we het oplossen?

De oplossing van het plasticprobleem kent vele facetten, maar het begint uiteindelijk bij de producent. Zolang er een niet-aflatende stroom plastic wordt geproduceerd, blijft het oprapen ervan dweilen met de kraan open. We zullen zoveel mogelijk af moeten stappen van plastics, en dan met name van het eenmalig gebruik.

Heeft het dan geen zin om rommel op te rapen?

Jawel, maar alleen als genoeg mensen mee gaan doen. En als mensen gaan beseffen hoe groot het probleem eigenlijk is. Het oprapen van afval werkt aanstekelijk. Hoe meer mensen het gaan doen, hoe meer mensen aan gaan haken.

Deze lezing is heel geschikt voor zowel basis- als middelbare scholen. Het leukste is het om na afloop meteen een rondje rond de school te lopen om afval op te rapen en dat wekelijks te blijven doen.


aanvragen komende lezingen


Andere lezingen


lezing Alle kleine beestjes helpen
[ meer info ]

lezing Composteren is vooruitzien
[ meer info ]

lezing Dweilen met de kraan dicht
[ meer info ]

lezing Ondergronds gezwam
[ meer info ]

lezing Voor wat hoort niks
[ meer info ]
Deel deze pagina (deze buttons bevatten geen trackers):