Permacultuurcursus

Deze cursus duurt vier dagen.

Permacultuur Centrum Nederland organiseert een permacultuurcursus die bestaat uit drie blokken. Elk blok omvat vier dagen met afwisselend oefeningen en theorie. Om het tweede en/of het derde blok te volgen is het noodzakelijk dat je het eerste blok hebt afgerond. Gastdocent is René Röell.

Het eerste blok is een introductie tot permacultuur. We gaan in dit blok in op de beginselen van systeemdenken, de ethische principes, de ontwerpprincipes, de co-evolutie van het leven op Aarde en de geschiedenis van de mensheid en de landbouw. In dit blok ben ik hoofddocent en is René Röell gastdocent.

Het tweede blok gaat over fysieke systemen zoals bodem, planten, plantgemeenschappen, voedselbossen, wonen en bouwen. Dit blok wordt gegeven door Manon Best. In dit blok zijn Jan Schenk en ikzelf gastdocent.

Het derde blok gaat over de sociale systemen en economie: hoe kunnen we organiseren op basis van vertrouwen, hoe we gezondheid in een systeem krijgen, hoe we van een economie van schaarste naar een economie van overvloed kunnen overgaan. Hoofddocent is René Röell. In dit blok zijn Caroline Siepman en ik gastdocent.

Meer weten? Kijk op de website van Permacultuur Centrum Nederland.


Ik geef deze cursus nog op de volgende plekken:

  1. vrijdag 25 oktober 2019: Arnhem details
 Organiseren
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!