Aanbevelingen

Heb je onlangs een cursus, workshop of lezing bijgewoond en/of georganiseerd? Laat horen wat je ervan vond!


Dweilen met de kraan dicht, dat zouden meer mensen moeten doen.

Vond de cursus naast divers vrij evenwichtig. Er zaten wel oefeningen in deze cursus, maar dat kan ook weer teveel worden, maar dat vond ik van deze cursus niet … Ik ervoer het als praktisch en voor een breed publiek geschikt, ook in de zin dat ze bijvoorbeeld niet van religieuze /sterk persoonlijke aard waren, in de brede zin van het woord.

Heb dat voor de zekerheid wel tevoren gevraagd overigens, en dat is zeker waargemaakt. Hier geen semi verplicht geknuffel / of landmark achtige manipulaties die ik op eerdere cursussen wel mee heb gemaakt. Wel inzichtgevende samenwerkingsoefeningen, met respect voor eenieders eigenheid.

Bodemleven; ZO belangrijk!

Al een aantal jaren terug volgde ik bij Marc de cursus over het bodemleven.
Dit heeft bij mij gezorgd voor een hele andere kijk op de bodem en daarbij op het voeren van mijn paarden!
Ze krijgen van mij nu alleen nog hooi dat komt van natuurlanden.
Ook ben ik nu met eten veel beter gaan kijken naar waar het vandaan komt en hoe het gemaakt wordt.
Echt een lifechanging cursus. Voor mij dan.
Een dikke dikke aanrader.

Humisme

Het is al weer een paar jaar geleden dat ik de cursus Humisme gevolgd heb, voor een deel in Westervoort en voor een deel in Winterswijk. Opgegroeid in de “reguliere” landbouw heb ik door de jaren heen een transformatie gemaakt naar duurzaam organisch, aangestuurd door opleidingen natuurgeneeskunde en klassieke homeopathie. Nu, weer werkzaam voor mijn eerste liefde; de landbouw, is de cursus humisme van Marc een “stoomcursus” voor mij geweest en tevens een gedachtengoed waar wat mij betreft niet meer van afgeweken moet worden. Wat kennis/kunde betreft geen speld tussen te krijgen en inspirerend voor een ieder die een duurzaam, organisch productiesysteem wil navolgen. Bovendien fijn dat de kennis openbaar wordt gemaakt en voor iedereen toegankelijk is. Knap werk !!

Dim Boonstoppel

OEPS…

Een tijdje terug heb ik een inspirerende cursus gedaan. Een cursus waarvan de titel alleen al, Dweilen met de kraan dicht, interessante gesprekken opleverde. Een cursus waarin we vanuit de visie van systeemdenken naar de aarde en de huidige problemen gekeken hebben.

Een paar dingen die me zo zijn bijgebleven deel ik hier graag even, maar natuurlijk is de hele cursus interessanter.
Klik voor meer over deze cursus.

De aarde en alles wat daarop gebeurt is één groot systeem waarbij eigenlijk alles en iedereen met elkaar verbonden is. Het gekke is dat we dit in ons dagelijks leven niet altijd door lijken te hebben.
We hebben met elkaar een geldsysteem opgezet, wat ons gevoel van afgescheidenheid versterkt. Daarnaast moet om dit systeem in stand te houden de economie voortdurend blijven stijgen.
Een stijgende economie betekent heel praktisch dat er steeds meer omgezet wordt in geld. Voorbeeld: een omgezaagde boom is hierbij meer waard dan een levende boom. Terwijl deze levende boom juist voor een gezonde leefcultuur voor het hele systeem zorgt.

Je dit te realiseren noem ik een OEPS-MOMENT. Eigenlijk is het een systeem wat inmiddels op diverse fronten al behoorlijk spaak gelopen is. Ook hier gaat de bekende uitspraak van Cruijff op: je gaat het pas zien als je het door hebt. Maar als je het dan eenmaal ziet en nog wat verder kijkt, dan zie je ook hoe diep we er al midden in zitten. OEPS!!

inspirerende workshop!

De workshop ‘Voor Wat Hoort Niks’ in Meppel heeft een aantal van degenen die daarbij waren ertoe geïnspireerd een groepje op te richten. We hebben al één ontmoeting gehad en de tweede is volgende week. We bespreken mogelijkheden om positieve dingen te doen zonder dat het geld kost.
Bijvoorbeeld Opruimwandelingen.

Inge Leonora-den Ouden


Verplicht veld.

Vermeld minimaal je voornaam.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op mijn site.
Indien van toepassing.
De URL van jouw website.
Wat is jouw mening over mijn lezingen en cursussen?
Deel deze pagina (deze buttons bevatten geen trackers):